Fa-Ker-Sped Kft.

talajcsavar kAlapozás betonozás nélkül, talajcsavarral
Talajra elhelyezett felépítmények alapozása a talajhoz, betonozás esetén, környezet szennyező kialakítással oldható meg. Az alapozás későbbi megszüntetése, helyreállítása talajszennyezésével jár. Az alap újra nem hasznosítható.
Az építőiparban ez idáig a felépítményeket betonozással rögzítették a talajhoz. Nagy volumenű építkezéseknél ez szinte elkerülhetetlen még. Általunk ajánlott módszert,családi és hétvégi házak, épületek, stb. alapozásánál már alkalmazható. Az épületek külső környezetében már nagyüzemi alkalmazása is javasolt, természetbarát eljárás lehet. Épületek bővítésénél, hozzáépítésnél, kerítések, garázsok, védőtetők stb. építésénél egyaránt alkalmazható.
Mi a TALAJCSAVAR?
Rozsdamentes acélból, hegesztett kivitelben készül. A hajtó végén kézi és gépi behajtásra alkalmas kivitellel, az építményekhez csatlakoztatható idomokkal, mobil kivitelben.
A másik vége menetes lemezzel hegesztett kivitelben, fúróheggyel ellátva készül.
A talajcsavar méretét előzetessen a helyszíni talajszerkezetének megfelelően kell kiválasztani. Legújabb kivitelű csavarok alkalmazkodnak a talaj furás közbeni esetleges rétegrend változásához is. Furás közben észlelt talajszerkezet változás esetén /pl. laza réteg/ toldóval menet közben a csavar hossza növelhető, szerkezet stabilitása érdekében.
A csavar hajtó végén csatlakoztatható az építendő szerkezet rögzítéséhez alkalmas profil.
Előny, hogy bármikor visszabontható, újra telepíthető. A talaj nem károsodik,szennyeződik.
Ha a környezetünkbe körülnézünk felhasználásukkal sok helyen találkozhatnánk. Utjelzó és reklám táblák, közvilágító oszlopok, sátorok, játszóterek, sportpályák védőkorlátainál, stb.
A csavarhoz csatlakozó befogó szerkezetek lehetnek fix és forgatható kivitelűek, pl. sportpályák eredményjelző táblái.
Tervezéseknél A 2015. TALAJOK NEMZETKÖZI ÉVE alkalmából is védjük környezetünket!!

Közvetlen érdeklődési elérhetőség: Drevotta József - 0630/946-1243

bayos 02 k bayos 01 k

bayos 03

bayos 04 k

Szórólap

szorolap2015 1k

 

szorolap2015 2k